UNDRINGAR
Sidan senast uppdaterad: 2021-07-23

 

Frågor  &  Svar. 

En liten undran; Varför sover katten över ett negativt currykors ?
Vänligen /Jan-Ove

Hej!

Vi hörde länge talas om teorin att kattens aura minskar när den ligger på currykors. Då skulle den inte synas av andra rovdjur eller av dess bytesdjur. Det låter ju praktiskt men vi var skeptiska.

För några år sedan fick vi det dock bekräftat. En tjej som har en gård i Spanien hade både hundar och katt. Hundarna är ganska stora och smutsiga eftersom de springer ute hela dagarna. Bara ibland släpptes de in på den stora terrassen. Fanns katten där då så jagade de den omedelbart därifrån. Men, berättade hon, om katten satt här (hon pekade på en plats) så rörde de den inte. Vi kollade och fann att det var ett currykors där. Förresten, sade hon, om katten satt här på staketstopen (ca 80 cm hög) så såg jag flera gången att svansen hängde ner bara ett par dm framför hundarna och de rörde den inte i alla fall! Det visade sig vara currykors även mitt på den stolpen, som katten brukade använda.

Så vår slutsats blev därefter att katten nog inte syntes på dessa platser, eller inte ens avgav någon lukt. Varför? Jo, för att auran går in när man sitter på currykors (p g a att man mår inte bra där). Så tydligen tittar hundar och många andra djur mer på auran än den fysiska kroppen och ser därför inte de djur, vars aura nästan försvunnit! (Nyttan av att se på auran är att man kan se vilka djur som mår dåligt och därmed är lättare att fånga).

Veterinärer säger förresten att katter ovanligt ofta får leukemi. Vi har ju sett att många människor får just cancer då de sitter eller ligger länge på currykors. Troligen minskar bl a immunförsvaret då man vistas där.

Mvh

Eva Svensson

Vad är bäst av de olika slagrutevarianterna?

Vi har bl. a. att välja bland olika varianter av slagruta, pekare, pendel, pendelspröt, testfjädrar osv. Inget enkelt svar finns. Jag väljer pendelspröt/testfjäder. Men, det beror på olika saker:

Vad ska du göra? I skogen går man knappast med pendel, den är för långsam och fungerar dåligt om du rör dig. I USA "uppfann" oljeletare, som behövde gå bland stock och sten och få snabba svar ett instrument, "bopper", som hos oss bl. a. finns som pendelspröt och testfjäder. Lätt att hålla i en hand och utan att se på det får man snabba svar. Förutsätter naturligtvis att man tränat sig och helst lärt sig tekniken av någon som kan.

Vilka varianter har du tränat in dig på? Du måste ha programmerat in rätt svar och blivit van genom erfarenhet så du tyder utslagen riktigt. 

Prova alla varianter du kan och använd det som passar bäst vid varje tillfälle. På olika kurser har man olika "instrument" man lär ut. Alla har sina för- och nackdelar. Den personliga vanan spelar stor roll. Ser man på de senaste 5 årens utveckling minskar användandet av slagrutan utomhus till förmån för pekare och av de som prövat även till pendelspröt, testfjäder, bopper och liknande. De flesta aktiva verkar ha flera sorter hemma. Generaliserande omdömen:

Slagruta:  Är det gamla sättet. Nu används plast som tillåter åretrunt-användning. Plast är alltid lite ömtåligt för kyla och värme, så den kan slitas fort. Begränsning av att man bara får en sorts svar, ett ja. Slagrutan kan, speciellt för den ovane, vara jobbig att  gå och hålla spänningen i längre tid.

Pekare:  Kan göras enkelt av svetstråd eller avancerat med ihåliga, slipade handtag med låg friktion, vilket ger mycket känsliga pekare. De kan programmeras att ge en mängd olika utslag, inte bara för ja och nej, utan även t. ex. visa riktningar istället för ett "JA"-svar. Man måste ha koll på hur man vinklar underarmen/handleden. Hållbara, temperaturokänsliga, utslagskänsliga och kan förvaras i fickan.

Pendel:  Har mängder med utslagsvarianter, riktningar, lite, mycket m.m. Med ändrad trådlängd kan man reglera hastigheten på utslaget. Se till att du inte har för styv tråd eller för lätt pendel. Tänk på att du bara kan behöva en pekare ibland. 

Pendelspröt/testfjäder/bopper:  Som sagt överst, så är dessa lättast att gå med länge över stock och sten, man kan hålla armen, handen nästan hur man vill och ändå känna utslag fast man går över "stock och sten". Står man stil ger dessa de snabbaste utslagen. Är man terapeut och t. ex. ska hitta obalanser i auran eller söka akupunkturpunkter behöver man ha svar på många frågor snabbt. Dessa reagerar så snabbt att jag t.o.m. i bilen i landsvägsfart kan hinna söka vattenådror jag åker över - från passagerarsätet! Träna och lär dig rätt teknik! För mig tog det 3 dagar innan testfjädern "ville svara", många vana pendlare får svar första gången de petar på den. Den är av metall och okänslig och kan stoppas i fickan om man plockar bort handtaget. Kollar man aura & chakran mm och vill ha maximalt med nyanser så är ett väl avvägt pendelspröt det bästa, men du kan ej ha det i fickan, det tål ej sol och kyla. Men vill du pröva detta kan du testa en lagom spänstig gren eller metspöspets. En kompis, Rolf H, gör enkla sådana av rak pianotråd (hobbyaffär) med ett suddgummi i ena änden.

Hur ska man veta att man t. ex. pendlar rätt?

Man bör genom blindtester kolla sin egen kvalitetsnivå.
Träna mycket!
Blindtesta och jämför dina svar med andra. Då lär du dig mycket.
På Jordstrålningscentrums nybörjarkurser lär vi ut några blindtestmetoder, sedan har vi alltid en utflykt där vi är många som letar efter samma saker och har facit. Mycket viktigt! Då kan vi jämföra våra utslag. Försök vara med på utflykter, övningskvällar, träffar som de olika slagruteorganisationerna har. Nu närmast har bl. a Slagruteförbundet några helghöstträffar runt om i landet. Läs mer om SSF-träffarna på vår sida "Slagruteorganisationer". Jordstrålningscentrum har 2 utflykter och en övningskväll i höst. Men vi är bara i Stockholmstrakten.

Man måste alltid använda sin erfarenhet, intelligens, kunskap och intuition tillsammans för att göra rimlighetstest på sina pendelsvar. Det finns frågeteknik man lär sig på kurser, i varje fall hos oss.

Har växter också aura?

Jovisst, allt har aura. Inte bara däggdjur utan även växter och stenar. Du kan mäta ett träds aura, låt någon/några hålla i trädet, skicka healing eller positiva tankar och se vad som händer med auran. Den ökar! Även hos trädets kompisar intill.

En spännande bok med olika sakers aura har du på vår boksida. Bengt Gustafsson: Magnetism styr livet, din boendemiljö och hälsa - en bok om de stora livsfrågorna. Där finns detaljerade, intressanta bilder på fälten kring bl. a.  ett äpple, ett järnstycke, en magnet, benbitar, en gren och man ser hur olika Bengans fältsystem ser ut kring en frisk persons hand och kring en reumatikers hand. Skillnaden i energiflödet framgår tydligt. Det är sådant man kan mäta med pendel eller som en healer kan känna och påverka. Bengan har mätt efter healingbehandling och fått skillnad.

 
 

JORDSTRÅLNINGSCENTRUM
SYNLIGGÖR DET OSYNLIGA !

www.jordstralningscentrum.se

Föredrag och kurser hålls centralt inne i Stockholm.

 

Tillbaks till startsidan!